Regnväder


Två dagar med regn decimerade viljan att jobba ute. Linus kämpade på med slyet igår men  Idag blev det till att flytta runt möbler för att förbereda inför imorgon då Ikea ska leverera vår soffa. Vi passade även på att riva hyllan i ”Rosenrummet” 
I stora sovrummet, som ju har en vattenskada, började vi riva ner den gamla väggbeklädnaden.
Lite förvånade hittade vi ett skrymsle bakom den ena väggen. Där har det innan utbyggnaden byggdes suttit ett fönster noterade vi. Och att man inte var så noga med att sopsortera märkte vi med då där inne låg allehanda bråte. Enligt tidigare ägare av torpet har han fått i uppgift att utbyggnaden hjorden 1945.
Vi kunde bara hitta spår av två lager tapet varav den första var limmad direkt på timret och den andra på någon typ av skiva som var fastspikad med miljoners miljarder småspik. Okej... det var en överdrift men det kändes verkligen så!😂Tanken är att vi ska sätta upp nytt vägg och takmaterial och sedan tapetsera.

Det var spännande att riva och vi bävade lite för vad för läskigt vi skulle hitta...
Imorgon hoppas vi på bättre väder så vi får göra klart ute. I värsta fall får jag väl fortsätta det jag påbörjade igår: att måla inomhus. 
Med lite ny färg så blev eldstaden i salen som ny. Ja, nästan iallafall
 

Comments

Popular posts from this blog

Annandag jul

En hel sommar har nästan gått

Ingen el